Adalet Sen’sin

Malum sendikanın tüm kamu personeli gibi Gençlik ve Spor Bakanlığı personelinin de sorunlarına çare olmak konusunda (yerelde, genelde) başarısız olması üzerine; “Bizim sorunlarımızı biz biliyoruz, ancak ve ancak biz çözeriz.” şiarıyla ADALET-SEN çatısı altında 14.08.2023 tarihinde Ankara Valiliğinin onayı ile kurulan GENÇLİK SPOR VE YURT ÇALIŞANLARI Şubemiz faaliyetlerine başlamıştır.

ADALET-SEN çatısı altında GENÇLİK SPOR VE YURT ÇALIŞANLARI Şubesi olarak teşkilatlanmanın nedeni anti-demokratik şekilde 374 sayılı kanun hükmünde kararnamenin Ek 4. Maddesi ile getirilen %2 barajı olup, %2 barajının karşılığı olan 6342 üye sayısına ulaşmak ve kendi sendikalarını kurmaktır. (%2 barajının altında kalan sendikaların üyelerine toplu sözleşme desteği ödenmeği, bunun yerine daha düşük tutarda toplu sözleşme ikramiyesi ödendiği tüm kamu çalışanlarının malumudur.)

İlk üyemizden bugüne ADALET-SEN GENÇLİK SPOR VE YURT ÇALIŞANLARI Şubesine üye olan binlerce arkadaşımız, ADALET-SEN çatısı altında 4688 sayılı kanuna uygun ve valilik onayı ile kurulan şubemize üye olduklarının bilgisine sahiptir. Şubemizin gerek sosyal medya hesaplarında, gerekse yüz yüze yaptıkları görüşmelerde, gerekçeleriyle birlikte bu bilgi üyelerimize verilmiştir.

Kaldı ki önlerine konulan ADALET-SEN üyelik formunu imzalayan memurların aslında var olmayan bir sendikaya üye olduklarını düşündüğünü sanmak, olsa olsa memurun aklıyla alay etmektir ki malum sen memurun aklıyla alay etmeye olabildiğince alışıktır.

Dün GSB personelini kazanımsızlığa, buçuklara, yok sayılmaya, yoksulluğa mahkum eden sendikamsı yapıların, bugün tüm GSB personelinin görev yapmaktan onur duyduğu bakanlığımızı yanlış bilgilendirerek şubemiz yöneticilerinin; “Gençlik Spor ve Yurt Çalışanları Sendikası kuruldu. Gençlik Spor ve Yurt Çalışanları Sendikasına üye olun” söylemini kullandıkları yönündeki iddialarını şaşkınlık içerisinde öğrenmiş bulunmaktayız.

ANAYASAMIZIN, SENDİKA KANUNU’nun bizlere sağladığı örgütlenme hakkı kapsamında, ADALET-SEN GENÇLİK SPOR VE YURT ÇALIŞANLARI Şubesi yöneticilerimiz “Önce Devlet Memuru, Sonra Sendikacı” düsturu içerisinde teşkilatlanma çalışmalarını yürütmektedir.

Şubemize ve sendikamıza destek olan mesai arkadaşlarımızın teveccühleri ile şubemizin üye sayısı binlerle ifade edilmektedir.

Yıllardır başarısızlıkları tüm GSB personelince defalarca görülmüş, kendilerine sendikacı diyen bir takım zevatın akıl oyunlarına mağlup olmayacak ve bir adım geri durmayacak kadar inançlı ve azimliyiz!

Ayrıştırmak için değil, birleştirmek için mücadele ediyor, sendikal hareketimizi konumlandırmaya çalıştıkları pozisyonu görüyoruz.

Sendikal mücadelemizi ilk günkü aşkla yılmadan, korkmadan, dimdik sürdüreceğimizi

SAYGIYLA DUYURUYORUZ.

BAŞARAMAYACAKSINIZ.

BİRLİKTE MÜCADELE EDİP, BİRLİKTE KAZANACAĞIZ.

ADALET SENDİKASI

GENEL MERKEZ YÖNETİMİ