Anayasa Mahkemesinde 657 Sayılı DMK tabi personele verilmekte olan (geçici görevli personel dahil) ek Ödemenin, Yargıtay Başkanlığı personeline de verilmesi talep edilmiştir.
3600 Ek Gösterge verilmesi talep edilmiştir.
Adalet Hizmetleri Sınıfı oluşturulması talep edilmiştir.
Şehit ve Gazi Yakınlarının 3713 sayılı Terörle Mücadele Kanunun EK-1'inci maddesi uyarınca Yardımcı Hizmetler Sınıfına ataması yapılan personelin, Genel İdare Hizmetleri Sınıfına geçişlerinde gerekli hassasiyetin ve özenin gösterilmesi talep edilmiştir.
Yüksekokul, Lisans, Yüksek Lisans vb. öğrenimini gören personele izin konusunda kolaylığın sağlanması talep edilmiştir.
Mesai ücreti düzenlenmesi talep edilmiştir.
2828 sayılı Sosyal Hizmetler Kanuna tabi olarak Hizmetli olarak ataması yapılan ve sonradan eğitim durumu değişen personellerin istekleri halinde en azından bir defaya mahsus olmak üzere Memur olarak kadroların değiştirilmesi talep edilmiştir.
Genel İdare Hizmetleri Sınıfında görev ifa eden, Mübaşir, Koruma ve Güvenlik Görevlisi, Şoför Unvanlarında görev yapan Personele 3'üncü dereceli kadro ihdas edilmesi, Teknik Hizmetleri Sınıfında yer alan 4/B Sözleşmeli Programcı, Çözümleyici personelin gerekli hizmet yılını doldurduktan sonra yeşil pasaport alma hakkı tanınması talep edilmiştir.
Mücbir bir sebeple nakil gitmek isteyen personele muvafakat konusunda gerekli hassasiyetin gösterilmesi talep edilmiştir.
Yardımcı Hizmetleri Sınıfının tamamen kaldırılması talep edilmiştir.
Koruma ve Güvenlik Görevlisi, Şoför ve Mübaşir gibi Genel İdare Hizmetleri Sınıfına mensup personellerinin şeflik sınavına katılabilmesi için gerekli düzenlemelerin yapılması talep edilmiştir.
Veri Hazırlama ve Kontrol İşletmeni ve Bilgisayar İşletmeni torba kadrosu atamasında ilişkin talep iletilmiştir.
Yardımcı Hizmetli Personele verilen giyim yardımının artırılması talep edilmiştir.
Teknik Hizmet Sınıfında yer alan Personellerin de diğer Yargıtay Personelleri gibi Adalet Hizmetleri Tazminatından yararlandırılması talep edilmiştir.
Şoför olarak görev yapan personeller, olası bir Trafik kazası durumunda oluşacak maddi hasarı kendileri karşılamak durumundadır. Böyle muhtemel olumsuzluklara karşı resmi araçlara kasko yaptırılması talep edilmiştir.
Yardımcı Hizmetler Sınıfına ait Personellerden gelen yakınmalarda bazı dairelerde öğlen arasında nöbetçi personel uygulaması adı altında bir-iki nöbetçi bulundurduğu görülmektedir. Yemek dinlenme vs. acil ihtiyaçlar için belirlenen öğlen arası tatili hakkının verilmesi ve bu uygulamalarının kaldırılması, varsa böyle acil gereklilik bütün kalem personeli arasında bu uygulamanın yapılması talep edilmiştir.
Vardiyalı olarak 7/24 esasına göre çalışan personelin servis hizmetinden faydalanamadığı, iki vesait kullanarak işe gelindiğinden personele ek mali külfet oluşturduğu, trafik yoğunluğu vb. dış etkenlerden ötürü işe geç kalmalar yaşandığı, bu durum hizmetin aksamasında neden olabildiği belirtilerek, bu şekilde çalışan personel için Kızılay-Yargıtay, Yargıtay-Kızılay arası günde iki kere mesai saatleri başı ve sonu olmak üzere servis ayarlanması talep edilmiştir.
Yargıtay Başkanlığımızda görev yapan personelin moral ve motivasyonu artırıcı; etkinlik, seminer ve eğitimlerin düzenlenmesi talep edilmiştir.
Koruma ve Güvenlik Şeflerinin talepleri halinde Yönetim Kurulu kararı ile Kalem Şefliği kadrosuna geçebilmesi için gerekli düzenlemelerin yapılması talep edilmiştir.
Engelli Kadrosunda istihdam edilen personelin sağlık problemleri gözetilerek durumlarına uygun birimlerde istihdam edilmesi talep edilmiştir.
TOKİ ile Yargıtay Başkanlığı arasında ön protokol yapılarak Yargıtay Çalışanları için Kuruma yakın bir mahalde toplu konut yapılması talep edilmiştir.
Personele uzun tedavi gerektiren durumlarda gerekli kolaylıkların sağlanması talep edilmiştir.
Yargıtay Başkanlığı yerleşkesine yakın bir mahalde Cami yapılması talep edilmiştir.
Yargıtay Başkanlığı Kreş ve Gündüz Bakımevi bünyesinde yaklaşık olarak 180 okul öncesi öğrenci bulunmaktadır. Ayrıca Kreş hizmetinden faydalanmayan birçok çocuk bulunmaktadır. Bu sayıların ve ihtiyacın göz önünde bulundurarak,; ilgili bakanlıklar ve kurumlarla gerekli yazışma ve koordinasyonu sağlanarak; kuruma yakın bir mahalde ilkokul yapımı talep edilmiştir
Lojman tahsisi hususu; Lojman başvurusu bulunmayan personele lojman verilmemesi, Sıralama harici kimseye tahsis yapılmaması, lojmanların bakım ve onarım işlemlerine azami ölçüde dikkat edilmesi, tapuya kayıtlı 1 veya daha fazla evi olan personele lojman verilmemesi, Malum olunduğu üzere, lojmandan yararlanan personel, talebi halinde üç yıl daha lojmanda kalabilmektedir. Bu hususun bir standarda bağlanması talep edilmiştir.
2023 yılında Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Sınavı açılması talep edilmiştir.
Yargıtay Personeli Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Yönetmeliğinde gerekli düzenlemeler yapılarak tüm unvanlar için liyakat, kariyer, eşitlik ilkelerine dayalı, yönetmelik değişikliğinin yapılması talep edilmiştir.
Yargıtay Başkanlığında görev yapan Şef ve Koruma Güvenlik Şeflerinin kadrolarının, Müdür Yardımcılığı kadrosuna dönüştürülmesi için gerekli talep ve yazışmaların yapılarak maddi anlamdaki mağduriyetin giderilmesi talep edilmiştir.
Açıktan atama, Naklen, Kurumlar arası personel alınlarına son verilerek, Kurum içi Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği yöntemine ağırlık verilmesi talep edilmiştir.
45 yaşını doldurmuş Koruma ve Güvenlik Görevlilerinin Memur pozisyonunda değerlendirilmesi talep edilmiştir.
Koruma ve Güvenlik Amirliği Kadrosu ihdas edilmesi, Koruma ve Güvenlik Şeflerinin Görevde yükselme sınavında Yazı İşleri Müdürlüğü Unvanına başvurma imkanının tanınması talep edilmiştir.
Yargıtay Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği ne ilişkin Esaslar bölümünde yer alan; Madde 5,6,7 gerekli düzenlemeler yapılarak kariyer ve liyakat ilkelerine dikkat edilmesi talep edilmiştir.
İdari Hizmetler Grubu içerisinde yer alan unvanlar arasındaki değişikliklerde personelin talebi ve öğrenim durumları dikkate alınarak atamalarının yapılması, Örneğin Zabıt Katibi kadrosundan V.H.K.İ ve Bilgisayar İşletmeni kadrosuna resen atama yapıldığı bilinmektedir. Söz konusu atamaya Kalem personeli olan Mübaşirlerin ve G.İ.H. sınıfında bulunan Koruma Güvenlik Görevlilerinin ve Şoförlerinin de dahil edilmesi talep edilmiştir.
Yardımcı Hizmet Personeli için Görevde Yükselme Sınavında Zabıt Katipliği dışında; V.H.K.İ, Bilgisayar İşletmeni, Koruma ve Güvenlik Görevlisi, Şoför ve Mübaşir vb. kadrolarının açılması talep edilmiştir.
Adalet Teşkilatını Güçlendirme Vakfı (ATGV) Antalya Kundu İlçesinde yer alan sosyal tesisinden yararlanmak isteyen Yargıtay Personeline farklı fiyat tarifesi uygulanmaması, Adalet Bakanlığı personeline uygulanan fiyatlardan yararlandırılması için gerekli görüşmelerin yapılması talep edilmiştir.
Yemekhane hizmeti alınırken aşırı yoğunluğun olması, ayrıca tekdüzeliğin önüne geçilmek adına daha önceki yıllarda yapılan her daireden haftalık yemek önerisi alınması uygulamasına geçilmesi talep edilmiştir.
Yetkili Sendika olarak Oda ve Pano tahsisi yapılması talep edilmiştir.